Kun häitä on juhlittu voidaankin pian alkaa suunnittelemaan miten avioliittoa juhlistetaan häävuosipäivinä. Avioliittoa tulee toki juhlia muutenkin kuin häiden vuosipäivänä, jolloin puolisot usein muistavat toisiaan hääpäivän nimen teeman mukaisesti.
Hopea- ja kultahääpäiviä juhlistetaan lisäksi perheen ja ystävien kesken. Jokaisena häiden vuosipäivänä aviomiehen tulisi muistaa vaimoaan ainakin kukkien kera. Perinteen mukaan kukkia tulisi olla yhtä monta kuin avioliittovuosia. Kukkien tulisi lisäksi olla samoja, joita vaimolla oli aikoinaan morsiuskimpussa hääpäivänä - toki muunkinlaiset kukat ilahduttavat ja ovat sallittuja.
Hopea-, rubiini- ja kultahääpäivät tunnetaan samalla nimellä ympäri Suomea ja useimmissa Euroopan maissa. Muiden hääpäivien nimissä saattaa olla kuitenkin alueellisia eroja poiketen alla olevasta listasta.
Hääpäivät
1v Pumpulihäät
2v Paperihäät
3v Nahkahäät
4v Keramiikkahäät
5v Puuhäät
6v Sokerihäät
7v Villahäät
8v Pronssihäät
9v Kromihäät
10v Tinahäät
11v Teräshäät
12v Silkkihäät
12,5v Kuparihäät
13v Pitsihäät
14v Norsunluuhäät
15v Kristallihäät
20v Posliinihäät
25v Hopehääpäivä
30v Helmihäät
35v Korallihäät
40v Rubiinihääpäivä
45v Safiirihäät
50v Kultahäät
55v Smaragdihäät
60v Timanttihäät
65v Kruununtimanttihäät
75v Rautahäät
80v Platinahäät
Kukkien ja lahjojen lisäksi aviopari juhlii hääpäiväänsä kahdenkeskisellä illallisella, varsinkin kun perheessä on lapsia ja aviopari usein unohtaa varata aikaa itselleen. Ystävät ja sukulaiset lupautuvat varmasti mielellään lapsenvahdiksi, jotta aviopari saa nauttia juhlaillallisesta rauhassa.